Tre elever lagar mat tillsammans

Elevboende

För dig som går ett gymnasieprogram i Norrköpings kommun men bor i en annan kommun och har mer än en timmes resväg till din skola, finns möjligheten att söka ett rum på Hagagymnasiets elevhem.

Om vårt elevhem

På elevhemmet bor cirka 160 ungdomar. Det är i första hand elever som går på utbildningar med riksintag som har företräde till rummen på elevboendet. Här finns elever som bland annat läser djurinriktning på Himmelstalundsgymnasiet eller musik, dans, ishockey, e-sport, basket eller fotboll på Norrköpings kommunala gymnasier.

Elevhemmet ligger nära Himmelstalundsgymnasiet och strax intill träningsarenorna för basket, friidrott och ishockey. Bussförbindelser finns utanför men det kan vara bra att ta med en cykel. Det tar cirka 15 minuter till city.

Det är viktigt att elevhemmet ger alla elever en trygg boendemiljö. Vi lägger stor vikt vid att alla elever ska respektera varandra och att de som bor på elevhemmet behöver studiero. Vi har nolltolerans mot alkohol, droger och tobak på elevboendet. Det är viktigt att du som vårdnadshavare tar del av våra ordningsregler, då vi har ett gemensamt ansvar att skapa en trygg miljö för våra unga.

Ordningsregler 2023–2024 Pdf, 51.6 kB.

Hos oss finns fritidsamordnare både dagtid och kvällstid. Boende på Hagagymnasiets elevhem sker på vårdnadshavarens ansvar. Föräldraansvar gäller under tiden som eleven vistas på elevhemmet. Vi har trygghetsjour som går att kontakta under natten och vid andra tillfällen när personalen inte finns på plats. Allt för trygghetens skull. Aktiviteter anordnas om kvällarna. Några exempel på tidigare aktiviteter vi haft är bullbak, träning i olika former, pluggstugor och filmkvällar.

Under läsåret 2022-2023 kommer en större renovering av rum att genomföras i Himmelstahus. Detta innebär att det kommer att vara mer begränsat än vanligt med tillgängliga rum.

På elevhemmet finns det i fösta hand dubbelrum för dig som är ny hos oss. Rummen varierar i storlek, standard och pris. Du kan sedan välja att ställa dig i kö för att få ett enkelrum om det blir ledigt. Vi försöker alltid placera in er i dubbelrum tillsammans med någon som går på samma skola eller samma inriktning som du. Har du särskilda önskemål om att dela rum med någon annan som du vet har sökt så skriver du det i ansökan.

I rumshyran ingår alltid el, värme, internet och basutbud på TV (vägguttag), garderob och persienner. Rummen är omöblerade. Det är du som ansvarar för att rummet är försäkrat (de flesta bolag medförsäkrar studentrum på den vanliga hemförsäkringen). Automatiskt brandlarm finns installerade i varje rum.

Du hyr rummet läsårsvis från skolans start till avslutningen på våren. Den som bor på boendet har alltid förtur till nästa år. Hyran för rummet justeras varje läsår. Hyrorna för de olika rummen hittar du i dokumenten här nedan, de som studerar i en annan stad kan få inackorderingsbidrag. Det söker du i din hemkommun. Det är utflytt efter varje läsår, eftersom boendet används av Stadium Sportscamp under sommaren. Det innebär att rummet behöver tömmas på möbler och personliga ägodelar. Efter sommaren har man åter rätt till sitt rum eller ett nytt rum om man önskat och fått det.

Hyror för läsåret 2023–2024 Pdf, 82.9 kB.

Du delar kök, vardagsrum och tvättstuga med de andra eleverna. Det är alla elevers gemensamma ansvar att köket är rent och hygieniskt. Du diskar alltid och plockar undan efter dig efter varje måltid. I köket finns kyl, frys, brödrost, mikro och kaffebryggare. Varje elev får ett köksskåp och en hylla i kyl och frys i det gemensamma köket. Husgeråd som exempelvis porslin och kastruller tar du med själv.

Det finns städskåp med moppset och dammsugare men förbrukningsartiklar som rengöringsmedel, disktrasor och liknande står du för själv. Det finns även en gemensam bastu och ett välutrustat gym på elevhemmet.

Inga djur är tillåtet på elevhemmet. Endast elever som läser inriktning hund har möjlighet att ta med en egen hund, om plats på hunddagis finns tillgängligt. Ansökan för hund på elevhemmet görs i anslutning till boendeansökningen. Under dagtid ska elever ha hunden på hunddagis och under kvälls- och nattetid vistas hunden i hyresgästen rum.

Om du vill ställa dig i kö för att få rum hos oss under läsår 2023/2024.

Ansök om ett rum

Helene Palacio

Samordnare med driftansvar

073-020 15 29

Beatrice Carlsson

Elevhemsvärd

072-597 40 24

Jalila Abdulahad

Elevhemsvärd

073-020 11 75

Blomsterhus elevhem
Utställningsvägen 26
603 36 Norrköping

Himmelstahus elevhem
Vattenverksvägen 4
603 36 Norrköping

hagaselevhem@norrkoping.se

Skolans expedition

011-15 38 30

Securitas

011-15 10 10